『英会話タイムトライアル』テキスト8,9月号対談ゲストは安田直道さんです。

2015-07-14

『英会話タイムトライアル』テキスト8,9月号 “Steve’s Interview” 第40回・第41回は、すし職人の安田直道さんをお迎えしました。

対談写真(安田さん)NHK 20150707 対談写真(スティーブ先生)NHK 20150707

安田さんは、1984年に渡米後、ニューヨークの老舗すし屋で腕を磨き、1999年に独立して「SUSHI YASUDA」をオープン。2000年にニューヨーク・タイムズ、レストランレビューにて三ツ星を獲得後、その後も数々のメディアで高い評価を受けられました。2011年に帰国し、東京・南青山に「sushi bar YASUDA」をオープンされました。

Youtube動画「How to Eat Sushi: You’ve Been Doing it Wrong」では、安田さん自らすしの食べ方について、英語で説明なさっています。再生回数は、なんと4,869,481回!(2015.07.14現在)

「ただ単に食事を作って出すだけでは、何もおもしろくないですよ」とおっしゃる安田さん。シェフやウェイターはお客様が何を食べたのかを説明する必要がある、とお考えです。

 

<Steve’s comments>

The sushi chef did a similar technique that I did when I came to Japan.  He has very good answers to his “frequently asked questions(よく聞かれる質問)”.  For me, I was asked “why did you come to Japan?” and “where did you learn Japanese?”  I was asked to many, many times, so I brushed up my answer each time.
I think the sushi chef, Mr. Yasuda did the same thing for everything… nori, rice, ginger, sashimi, wasabi, etc.  He has a very good English explanation for each.  He’s been on CNN another American TV programs and I think he was entertaining each time.
If you choose a few often asked questions, it’s easy to improve your answers, and therefore your speaking.

 

⇒詳しい対談の様子は、テキスト8, 9月号をご覧ください。

 

『英会話タイムトライアル』 8月のテーマは  “Vacationing More in Hawaii!!~本気で旅の英会話~” です。
So check out our course on the Radio or on-line! NHKラジオ第2放送、インターネットのストリーミング放送をぜひチェックして下さいね。
https://cgi2.nhk.or.jp/gogaku/english/timetrial/

スティープ・ソレイシィ

Copyright2011ソレイシィ研究所(株)All Rights Reserved.

〒107-0062 東京都港区南青山2-2-15-1403